Ciasto z kawową pianką

0 (0 ocen)

  • Średni

Truskawki i delikatna rozpływająca się w ustach kawowa pianka .

  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt jasny: 1 sztuka

    - mleko: 2 szklanki
    - masło: 25 dekagramów
    - budyń śmietankowy z cukrem: 1 sztuka
    - cukier puder: 4 łyżki

    - mleko: 2 szklanki
    - śmietana w proszku (np.śnieżka): 2 sztuki
    - cappuccino orzechowe: 130 gramów
    - Żelatyna: 2 łyżki

    - truskawki: 0.5 kilograma
    - czekolada gorzka lub deserowa: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z kawową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z kawową pianką 1. Biszkopt pieczemy z ulubionego przepisu.
    Budyń gotujemy i gdy ostygnie dodajemy do kremu z masła i cukru, puszysty krem wykładamy na ciasto, układamy na nim owoce lekko je wciskając i na całość wylewamy piankę kawową
  • Ciasto z kawową pianką 2. Mleko gotujemy i rozpuszczamy w nim kawę, na zimnym mleku ubijamy śnieżkę na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody, gdy ciasto zastygnie posypujemy tartą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować