Kto nie ma w swoim zeszycie z przepisami tego przepisu...? ;) Na ciasto bez pieczenia, z kaszą manną, o smaku czekoladowym, na spodzie z herbatników. Na pewno jedliście takie ciasto, może warto wrócić do przepisu? Polecam!
Ciasto z kaszy mannej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki wyłożyć na spód blachy, wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski wsypać kaszę mannę, zalać ją 2 szklankami zimnego mleka. Dodać kakao, wymieszać, najlepiej trzepaczką. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Gdy zacznie się gotować wlać przygotowaną mieszaninę mleka z kaszą. Mieszać do zgęstnienia masy. Wylać jeszcze ciepłą masę na herbatniki, na wierzch wyłożyć warstwę herbatników. Przygotować polewę: wszystkie składniki rozpuścić w małym garnuszku. Wylać na wierzch ciasta pozostawić do wystudzenia.
Komentarze