Ciasto z jabłkami pod bezą i kruszonką

4.99 (158 ocen)

  • 60 min

Proste i bardzo smaczne

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 żółtka
    jajko
    szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    250 g śmietany 12%
    3 szklanki mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kg jabłek

    Beza:
    3 białka
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy ( ja dałam kisiel)

    Kruszonka:
    szklanka mąki
    1/2 szklanki cukru
    1/2 kostki masła
Wystaw ocenę:

4.99 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Beza

Ciasto z jabłkami pod bezą i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem, wlać olej i śmietanę, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę (23x38cm)

    2. Obrane jabłka pokroić w plasterki i ułożyć na cieście. Białka ubić z cukrem i dodać budyń, wyłożyć na jabłka. Zagnieść kruszonkę i wyłożyć na bezę. Piec 45-50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować