Ciasto z gruszkami odwracane

4.5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto dla miłośników gruszek. Bardzo smaczne, mięciutkie i wilgotne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka gruszek

    3 jajka
    1/4 szklanka cukru
    1/3 szklanki oleju
    300 g jogurtu
    1 szklanka mąki
    2 łyżki kaszy kukurydzianej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    masło do posmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Ciasto z gruszkami odwracane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem. Dodać olej i jogurt i dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem i kaszą .
  • 2. Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na dnie tortownicy wysmarowanej masłem. Zalać gruszki ciastem i wstawić do pieca - 180 stopni - 45 min.
    Po upieczeniu ciasto odwrócić. Posypać cukrem kryształem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować