Ciasto z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt w tortownicy.Kremówke ubijamy z cukrem pudrem na koniec wlewamy namoczoną w wodzie żelatynę ,mieszamy..Rozrabiamy 2 galaretki ,pozostawiamy aby troche się stężały.Banana kroimy w plastry,łączymy z tężejacą galaretką.Wiórka kokosowe smazymy na maśle z dodatkiem cukru do momentu gdy sie zarumienią na ładny brazowy kolor,zostawiamy zeby wystygły.
Biszkopt nasączamy przegotowaną wodą z cytryną,wykladamy połowe kremówki,na to tezejąca galaretkę z bananem ,nastepnie wykladamy reszte kremowki.Posypujemy wiórkami usmazonymi na maśle.Wkładamy do lodówki.
Porady
Ciasto dobrze jest przekładac kremowka i galaretka w blaszce wtedy nic nie wypłynie i ładnie zastygnie.
Komentarze