Ciasto z dekoracją z pieca.

0 (0 ocen)

Piekąc to ciasto nie musimy robić żadnej ozdoby na wierzchu, po prostu pieczemy ją razem ze spodem.

Składniki:

  • Ciasto na tortownicę 22cm.
    5 jaj
    1 szklanka mąki pszennej
    5 łyżek cukru pudru
    50 ml oleju
    1 łyżka kakao
    Do przełożenia.
    250ml śmietany kremowej
    1 śmietan - fix
    1 łyżeczka cukru pudru
    40 dag truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z dekoracją z pieca. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka z cukrem, dodać ubite żółtka, dosypać przesianą mąkę, wlać olej i delikatnie wymieszać.
    Odłożyć parę łyżek ciasta ,dodać kakao ,wymieszać.
    Dno tortownicy wyłożyć papierem, lekko natłuścić i na nim ,masą kakaową, za pomocą szprycy lub małego woreczka cukierniczego " narysować" esy floresy lub bardziej artystyczne wzory. Pieczemy 5 min w temp.170stop.
    Upieczone wzorki czyli naszą dekorację zalewamy białym ciastem i pieczemy 25-30 min.
    Biszkopt odwracamy, zdejmujemy delikatnie papier i mamy ciasto z dekoracją.
    Biszkopt przekroić na 2 krążki, ja nasączyłem je ponczem.
    Truskawki wsypać do rondelka, wymieszać z 2 łyżkami cukru, chwilę podgrzewać, wlać 1/3 szklanki wody z 2 łyżeczkami kisielu truskawkowego i zagotować. Ostudzić.
    Ubić śmietanę z cukrem.
    Krążki ciasta przełożyć truskawkami i śmietaną.
    Ciasto do kawki gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować