Ciasto z dekoracją z pieca. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić białka z cukrem, dodać ubite żółtka, dosypać przesianą mąkę, wlać olej i delikatnie wymieszać.
Odłożyć parę łyżek ciasta ,dodać kakao ,wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć papierem, lekko natłuścić i na nim ,masą kakaową, za pomocą szprycy lub małego woreczka cukierniczego " narysować" esy floresy lub bardziej artystyczne wzory. Pieczemy 5 min w temp.170stop.
Upieczone wzorki czyli naszą dekorację zalewamy białym ciastem i pieczemy 25-30 min.
Biszkopt odwracamy, zdejmujemy delikatnie papier i mamy ciasto z dekoracją.
Biszkopt przekroić na 2 krążki, ja nasączyłem je ponczem.
Truskawki wsypać do rondelka, wymieszać z 2 łyżkami cukru, chwilę podgrzewać, wlać 1/3 szklanki wody z 2 łyżeczkami kisielu truskawkowego i zagotować. Ostudzić.
Ubić śmietanę z cukrem.
Krążki ciasta przełożyć truskawkami i śmietaną.
Ciasto do kawki gotowe.
Komentarze