Ciasto z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

Myślę, że można zaskoczyć rodzinkę i gości trochę ekstrawaganckimi ,ale smacznymi słodkościami zrównoważonymi zdrowymi warzywami.

Składniki:

  • 10 dag fasoli czerwonej konserwowej
    2 łyżki mleka
    5 dag cukru
    3 jajka
    3 dag mąki ziemniaczanej
    7 dag mąki pszennej
    1 łyżka cytryny kandyzowanej

Ciasto z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wrzucić odcedzoną, przepłukaną fasolę, wsypać cukier, wlać 2 łyżki mleka i całość zagotować, cukier ma się rozpuścić, mieszać.
    Z białek ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie ubić. Osobno ubić żółtka. Połączyć pianę z żółtkami, mąką pszenną, fasolą i kandyzowaną posiekaną cytryną. Dobrze wymieszać i przełożyć do małej foremki.
    Piec 30 minut w temp.180 stopni. Posypać cukrem i zajadać... fasolówkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy