Ciasto z czekoladą i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-
Masło zmiksować z cukrem i dodawanym po jednym jajku. Do tego przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować.Połowę ciasta rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Do drugiej części ciasta,dodać rozmieszane kakao z mlekiem.Dodać utartą na tarce czekoladę, wymieszać. Rozsmarować na cieście w blaszce.
3.Gruszki obrać, pokroić na kawałki. Rozsypać na ciasto, lekko wciskając.
4.Piec 45-50 min.w 180*.
5.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dodawać porcjami serek i zmiksować.Dolewać żelatynę, szybko ale krótko i zmiksować. Zaraz wyłożyć na zimne ciasto
6.Na górę zetrzeć czekoladę i schłodzić.
Porady
Przepis podpatrzyłam lecz przepis zmieniłam.
http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_ciasta_i_ciasteczka_artykul,10020512.html
Komentarze