Ciasto z czarnymi porzeczkami

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Pachnące owocami mięciutkie ciasto.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka śmietany 12 %
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    około 1 szklanka czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery Ciasto

Ciasto z czarnymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodać śmietaną,olej,proszek i mąkę,dokładnie zmiksować.
  • 2. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Na wierzchu posypać owocami.
  • 3. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Upieczone ciasto można oprószyć cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować