Ciasto z budyniem i dżemem

4.49 (168 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Moi domownicy uwielbiają to ciasto.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 0.5 kilograma
    - jajka: 5 sztuk
    - masło: 1 sztuka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - budyń: 2 sztuki
    - słoik dżem porzeczkowy: 1 sztuka
    - mleko: 650 gramów
    - cukier do budyniu: 3 łyżki
    - cukier puder do posypania: 2 łyżki

Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ciasto z budyniem i dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ciasto

    Z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagnieść kruche ciasto.



  • 2. Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na spód do brytfanny. Drugą część kładę do zamrażalnika. Na spód ciasta wykładam, dżem porzeczkowy, na dżem kładę ugotowany budyń, na budyń ścieram ciasto na wierzch.
  • Ciasto z budyniem i dżemem 3. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika. Pieczemy 30 minut w 175 stop. Ciasto upieczone posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować