Ciasto z budyniem i czereśniami

0 (0 ocen)

  • 60 min

pysznosci

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    2 szkl mąki
    pół kostki margaryny
    pół szkl cukru
    pół szkl wiórek kokosowych
    2 łyżki śmietany
    3 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    2 budynie śmietankowe
    3 szkl mleka
    cukier
    500 g czereśni
    czereśnie do dekoracji

Ciasto z budyniem i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć i wydrylować.
    Z podanych składników zagnieść ciasto , tortownicę o śr 22 cm wylepić i podciągnąć brzegi wysoko.
    Podpiec w temp 180 st przez ok 15-17 min. Na podpieczony spód wysypać czereśnie. Ugotować budyń (posłodzić do smaku ok 4-5 łyżek cukru) Zalać budyniem czereśnie i wstawić ponownie do piekarnika na 20 min.

    Przestudzić, wyjąć z tortownicy i udekorować czereśniami.

Komentarze

Podobne przepisy