• Ciasto z brzoskwiniami

    Dodane przez: anka1988

  • Moja rodzina uwielbia te ciasto, bardzo często je piekę.

  • Składniki

    Biszkopt z 5 jaj

    1 jajko, 1 żółtko
    2 budynie śmietankowe z cukrem
    2 szkl. soku z brzoskwiń (jeśli w puszcze nie ma tyle to należy dolać wody lub dodać kompot z brzoskwiń)
    25 dag kokosu
    1 kostka margaryny Kasia
    ½ szkl. cukru

  • Sposób przygotowania

    1.
    Biszkopt - krok 1

    Upiec biszkopt z 5 jaj. Blaszkę dobrze wysmarować tłuszczem.

    2.
    Masa z kokosem - krok 2

    Margarynę rozpuścić, wsypać kokos i cukier. Przestudzić. Wbić 1 jajo i żółtko.

    3.
    Budyń - krok 3

    1 szkl. soku z brzoskwiń zagotować,a w drugiej wymieszać 2 budynie i ugotować jak budyń z paczki.

    4.
    Pokrojone brzoskwinie - krok 4

    Brzoskwinie pokroić w paski.

    5.
    Wyjmowanie biszkoptu - krok 5

    Jeszcze ciepły biszkopt wyłożyć z blaszki na folię. Biszkopt wraz z folią włożyć do czystej umytej blaszki.

    6.
    ułożone brzoskwinie na biszkopcie - krok 6

    Pokrojone brzoskwinie ułożyć na upieczonym biszkopcie.

    7.
    Ułożony budyń - krok 7

    Na ułożone brzoskwinie wylać ugotowany budyń

    8.
    Ułożona masa kokosowa - krok 8

    Na budyń wyłożyć przyrządzoną masę kokosową. Wygładzić nożem.

    9.

    Zapiekać ok 15min w temp 180st C na złoty kolor.

  • Rady

    Wymiary blaszki do pieczenia: 24x34cm

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, mama_mnie_nauczyla, brzoskwinie, brzoskwinie z puszki, ciasto z kokosem
  • 0 komentarzy

Dodane przez: anka1988

anka1988 227

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-11-14T21:37:02+01:00

687 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »