Ciasto z bitą śmietaną

5 (174 ocen)

  • 10 min

Proste ciasto

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    paczka pierniczków w czekoladzie
    dżem wiśniowy
    2 opakowania śnieżki
    niecałe 2 szkl. mleka
    posypka kolorowa
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pierniczki

Ciasto z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z bitą śmietaną 1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 15 minut w temp. 180 C.
    Śnieżki ubić z mlekiem, schłodzić.
    Biszkopt posmarować dżemem, wyłożyć pierniczki
  • Ciasto z bitą śmietaną 2. wyłożyć bitą śmietanę, udekorować, schłodzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Pierniczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować