Ciasto z automatu

4.49 (202 ocen)

Ciasto do przygotowania w automacie do pieczenia chleba

Składniki:

  • - 150 ml mleka
    - 2 jajka
    - 3 szklanki mąki
    - 50 g margaryny
    - 1/2 szklanki cukru
    - 1 opakowanie cukru waniliowego
    - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - pół szklanki dowolnych bakalii (u mnie orzechy włoskie i rodzynki)
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z automatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki dodawać do automatu w następującej kolejności: mleko, jajka roztrzepane widelcem, mąka, rozpuszczona i ostudzona margaryna, cukier, proszek do pieczenia, sól.
  • 2. Ustawić automat na program z mieszaniem i pieczeniem, gdzie pieczenie trwa 40-50 minut (u mnie program nr 4, na chleb podstawowy, waga 500 g, wypieczenie skórki średnie). Włączyć i poczekać, aż ww składniki się wymieszają. Na ok. 3 minuty przed końcem mieszania (czyli po 10 minutach mieszania), otworzyć automat i dodać bakalie. Zamknąć i piec.
  • 3. Ciasto piec ok. 40-50 minut. Po zakończeniu cyklu, ciasto powinno jeszcze 10 minut pozostać w automacie. Potem wyjąć i ostudzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować