Ciasto z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.TŁUSZCZ Z 8 ŁYŻKAMI CUKRU, SOLĄ I CUKREM WANILIOWYM UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ , WBIĆ JAJKA,DODAĆ MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ , WLAĆ MLEKO , DOBRZE WYMIESZAĆ .POŁOWĘ CIASTA WYŁOŻYC NA BLACHĘ(DUŻĄ).KAWĘ POŁĄCZYĆ Z RUMEM , WLAĆ DO DRUGIEJ CZĘSCI CIASTA, DODAĆ KAKAO I RESZTE CUKRU. CIEMNE CIASTO WYLAĆ NA JASNE, PRZEMIESZAĆ OBIE CZĘŚCI WIDELCEM. NA WIERZCHU UŁOŻYĆ KRĄŻKI ANANASA. PIEC 30 MIN. W 175 STOPNIACH . ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ UBIĆ Z AJERKONIAKIEM , OZDOBIĆ NIĄ UPIECZONE CIASTO .
Porady
DO CIASTA ZAMIAST RUMU MOŻNA DODAĆ AROMAT RUMOWY .
Komentarze