Ciasto "wspomnienie lata" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę i cukier puder rozpuścić w 500 ml gorącej,przegotowanej wody.Odstawić w chłodne miejsce.Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej,przegotowanej wody,zmiksować z serkiem ricotta.
2.Truskawki umyć,usunąć szypułki,zmiksować.
3.3/4 owoców dodać do 300 ml rozpuszczonej galaretki,wymieszać.1/4 truskawek dodać do 200 ml galaretki,wymieszać.
4.Gotowy spód biszkoptowy umieścić w tortownicy o pasującej średnicy(tej samej wielkości),na nim wylać tężejącą galaretkę owocową (większą część).Wstawić do lodówki na 15 minut. Na galaretkę wylać ser ricotta z żelatyną,wstawić do lodówki na 15 minut. Na masę serową wylać galaretkę truskawkową,wtawić do lodówki na 110 minut.
Komentarze