Ciasto wiśniowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy.
2.Wiśnie zmiksować. Połączyć z serkiem i jogurtem. Galaretki rozpuścić w 300ml wrzątku. Zostawić do ostygnięcia i dodać do masy. Masę wyłożyć na biszkopty (najlepiej jak trochę zgęstnieje bo inaczej biszkopty wypłyną).
Wstawić do lodówki aż całkowicie stężeje.
3.Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance wody. Zostawić aż ostygnie i podzielić na połowę.
4.Pierwszą wlać na masę wiśniową i wstawić do lodówki. Śnieżkę ubić wg. instrukcji na opakowaniu. Dodać pozostałą część galaretki. Wylać na galaretkę w tortownicy. Zostawić aż masa całkowicie stężeje.
Porady
Zamiast biszkoptów można upiec cienki biszkopt na spód.
Komentarze