Ciasto warstwowe

5 (164 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto na każdą okazję.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    6 jajek
    1 szklanka mąki
    szklanka cukru
    1 margaryna
    2 łyżki kakao
    cukier waniliowy
    aromat arakowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem
    1/2 litra mleka
    3 łyżki cukru
    budyń śmietankowy
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka mąki kartoflanej
    cukier waniliowy
    1 margaryna

Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto warstwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem,dodajemy stopniowo żółtka,mąkę,kakao,proszek do pieczenia ,aromat i nadal ucieramy,na koniec dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy,z ciasta pieczemy trzy warstwy,każdą warstwę po 20 minut.Z podanych składników na krem gotujemy budyń,studzimy i ucieramy z margaryną,następnie przekładamy ciasto.Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą.

Porady

Do kremu dodatkowo dodałam truskawkową śnieżkę w proszku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować