CIASTO W-Z

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszne delikatne,ciasto z biszkoptem. Przełożone pianką serowo-śmietankową. Oblane polewą czekoladową.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopt: 2 x
    -4 jajka
    -1/2 szklanki mąki
    -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    -3/4 szklanka cukru
    -3/4 szklanka oleju
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2 łyżki kakao

    pianka serowa:
    -0,5 kg .sera śmietankowego
    -1 śnieżka
    -2 galaretki cytrynowe
    -2 szklanki wody
    -0,5 l. śmietanki 30%

    polewa czekoladowa;
    -4 łyżki cukru
    -2 łyżki kakao
    -ok.2 łyżek wody
    -60 g. masła
    -50 g. czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Ciasto w-z - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO W-Z 1. biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao , proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłozonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min. Upiec drugi biszkopt taki sam.
  • biszkopt przekrojony 2. Można upiec jeden z podwójnej porcji i po wystudzeniu przekroić.
  • warstwa pianki 3. pianka serowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wody. Schłodzić do tężejącej. Śmietanę ubić ze śnieżką. Dodać ser, zmiksować. Dolewać galaretkę-zmiksować. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce.
  • 2 część biszkoptu 4. Przykryć drugim biszkoptem.
  • polewa czekoladowa 5. polewą czekoladowa- Cukier, kakao rozmieszać z tyle wody, aby było gęste. Wstawić na parę, mieszać aż cukier się rozpuści. Dodać masło i czekoladę w kostkach. Wymieszać i gorącą polewą smarować.Na górze można ozdobić rozetkami z bitej śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.84 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-0nktxrn

To może cię zainteresować