Ciasto w kokosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne ciasto oblane czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    - 5 dag margaryny
    - 1 jajko
    - 2 żółtka
    - 1,5 szklanki cukru

    polewa:
    - 20 dag margaryny
    - 20 dag cukru
    - 10 łyżek mleka
    - 2 łyżki kakao

Ciasto w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko, żółtka, cukier i margarynę utrzeć i dodać 1 szklankę mleka i mały proszek do pieczenia oraz dodać 30dag mąki.
    Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować razem i ostudzić.
    Ciasto pokroić w kwadratowe kawałki i obtaczać je w polewie oraz w wiórkach kokosowych. Po obtoczeniu wstawić do lodówki na pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy