Ciasto "Usta Adama"

4.5 (191 ocen)

  • 1 min

Ciasto jest pyszne i efektownie wygląda

  • 1 min

Składniki:

  • CIASTO:
    5 jajek
    1 i 1/2 szkl mąki pszennej
    1/2 szkl cukru
    5 łyżek wody
    3 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    POLEWA CZEKOLADOWA:
    1/4 kostki margaryny
    3 łyżki wody
    3 łyżki cukru
    3 łyżki kakao
    DODATKOWO:
    40 okrągłych biszkoptów
    marmolada
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto "usta adama" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Margarynę, cukier, kakao i wodę gotujemy 5 minut. Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
  • 2. Płaską część biszkoptów smarujemy marmoladą i składamy razem po 2 szt. na blaszce wyłożonej papierem, zalewamy ciastem. Pieczemy 40 minut w temp.170 st.C
  • Smacznego 3. POLEWA CZEKOLADOWA: Margarynę rozpuścić z wodą, cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając aby wyszła gładka konsystencja.Przestudzoną polewę wylewamy na ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.95 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Usta Adama

To może cię zainteresować