Ciasto ucierane z truskawkami i marcepanem

0 (0 ocen)

Bardzo puszyste i łatwe w przygotowaniu ciasto ucierane. Z dodatkiem truskawek i słodkiego marcepana w czekoladzie.

Składniki:


  • 200 g masła
    150 g cukru
    4 jajka
    230 g mąki pszennej typ 450
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 g truskawek
    150 g marcepana w czekoladzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane z truskawkami i marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Miękkie masło wrzucić do miski, wsypać cukier i utrzeć na puszystą jasną masę.

    Następnie dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie ucierając.

    Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do miski, zmiksować na wolnych obrotach.

    Masę przełożyć do tortownicy (średnica 21cm) wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać.

    Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Przekroić owoce na pół. Marcepan pokroić w kosteczkę. Na wierzchu ciasta rozłożyć owoce i marcepan.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
    Wystudzić na kratce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marcepan Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować