Ciasto ucierane jogurtowe

4.5 (199 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto jogurtowe ucierane z brzoskwiniami i galaretką

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 150 g jogurtu naturalnego
    - 1/2 szklanki oleju
    - 2 szklanki mąki
    - 1 szklanka cukru
    - 4 jajka
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - brzoskwinie z puszki
    - 2 galaretki brzoskwiniowe
    - 3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ucierane jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do temp. 180. Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać jajka, olej i jogurt naturalny, miksować około .3 minuty na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto przełożyć do wysmarowanej blaszki wstawić do piekarnika piec 30 minut Na upieczone i wystudzone ciasto rozkładamy pokrojone brzoskwinie. Następnie rozpuszczamy galaretkę w 3 szklankach wody i tężejącą zalewamy ciasto. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować