Ciasto truskawkowo - rabarbarowe z kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.· Jajka wbijamy do miski + cukier i ubijamy mikserem na puszystą masę.
· Do jajek z cukrem dodajemy przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy.
· Następnie dodajemy roztopione chłodne masło, dalej miksujemy.
· Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i troszkę wyrównujemy.
· Masę ciasta posypujemy bułką tartą, dość sporo tej bułki, tak aby owoce nie opadły na dno ciasta.
· Na masę ciasta kładziemy obrany i pokrojony rabarbar ( wcześniej zasypany cukrem ), sok, który puścił można wypić.
· Na rabarbar kładziemy truskawki ( każda obtoczona w cukrze )
· Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 45 minut.
· Ciasto też można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi słodsze ciasta.
· SMACZNEGO !!!
Komentarze