Ciasto truskawkowe "Delicja Agnes"

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję, medycynę, a moją wielką pasją jest taniec.

Składniki:

  • ● 4 op. herbatników
    ● 2 galaretki truskawkowe
    ● słoik dżemu truskawkowego
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 6 łyżek cukru
    ● 3 łyżki kakao
    ● 1/4 szkl. kremówki
    Do dekoracji:
    ● czekolada
    ● listki mięty

Ciasto truskawkowe "delicja agnes" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wody. Odstawiamy, by lekko stężały.
  • 2. Keksówkę wykładamy pergaminem. Układamy 2 warstwy herbatników.
  • 3. Do tężejącej galaretki dodajemy dżem, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 10 minut. Następnie rozsmarowujemy na herbatnikach. Układamy warstwę herbatników, ponownie smarujemy galaretką i przykrywamy herbatnikami. Schładzamy.
  • 4. Margarynę roztapiamy, dodajemy 5 łyżek cukru i kakao. Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Polewę równomiernie rozprowadzamy na cieście.
  • 5. Kremówkę ubijamy na sztywno z resztą cukru. Napełniamy szprycę i dekorujemy ciasto. Przybieramy kawałkami czekolady. Ciasto wstawiamy na ok. 8 godzin do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy