Ciasto Toffik

4.5 (147 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Smaczne ciasto z masą z białej czekolady i galaretki cyrtynowej

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt ciemny
    - 5 jajek
    - 1 szklanka cukru
    - 1/2 szklanki mąki zwykłej
    - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżki oleju
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 łyżki kakao


    Biszkopt jasny
    - 5 jajek
    - 1 szklanka cukru
    - 1/2 szklanki mąki zwykłej
    - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżki oleju
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa z białej czekolady
    - 2 galaretki cytrynowe
    - 2 białe czekolady
    - 2 szklanki wody
    - 500 ml śmietany kremówki

    Masa krówkowa
    - gotowa masa kajmakowa
    - 1/2 kostki margaryny

    Dodatki
    - 500 ml śmietany kremówki
    - 2 łyżeczki żelatyny
    - mleczna czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki

Ciasto toffik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt ciemny Białka ubić na pianę utrwalić cukrem następnie dodać żółtka. Gdy wszystko się połączy dodać olej a następnie przesiane obydwie mąki z proszkiem i kakao całość delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp.180.
  • 2. Biszkopt jasny Białka ubić na pianę utrwalić cukrem następnie dodać żółtka. Gdy wszystko się połączy dodać olej a następnie przesiane obydwie mąki z proszkiem całość delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp.180.
  • Toffik 3. Masa z czekolady Zagotować wodę rozpuścić w niej dwie galaretki następnie do jeszcze ciepłej galaretki dodać dwie białe czekolady mieszać żeby się rozpuściła. Odstawić do ostygnięcia. Następnie ubić kremówkę gdy zacznie gęstnieć dodać masę. Utrzeć na pulchną masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować