Ciasto toffi ze słonecznikiem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt:
Ubić białka z cukrami i wodą. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać.Wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie łyżką. Piec 15-20 min w temp. 180 stopni
2. Słonecznik:
Margarynę rozpuścić w rondelku z cukrem, wsypać słonecznik i zagotować.
Na brytfannę wyłożyć folię spożywczą i rozsmarować słonecznik tak jak placek upiec na złoty kolor. Gdy wystygnie pokruszyć.
3. Masa:
Masło utrzeć z żółtkiem, dodawać karmel i ciągle ucierać. Dodać żelatynę ostudzoną. Na samym końcu dać słonecznik i wymieszać.
Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt.
4. Kremówkę ubić z żelatyną i wyłożyć na masę karmelową ze słonecznikiem.
5. Ciasto wstawić do lodówki i dobrze schłodzić. Wierzch posypać startą czekoladą
Komentarze