Ciasto toffi z bezami

4.96 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Proste do przygotowania ciasto, a zachwyca swoim smakiem. Uwielbiają je moje wnuczki, które przepadają za słodyczami o smaku toffi.

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    3/4 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    czekolada deserowa.

    Krem:
    2 szklanki mleka
    2 budynie śmietankowe
    3 żółtka
    1/2 szkl. cukru
    1 margaryna
    1,5 op. małych bez.

    Polewa: 2
    łyżki margaryny
    25 dag kruchych krówek.

    Oprócz tego:
    tłuszcz i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.96 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Toffi Krówki

Ciasto toffi z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto toffi z bezami 1. Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie, ubijając, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.
    Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy.
  • Ciasto toffi z bezami 2. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę (36x25 cm). Pieczemy 30 minut w 180 °C.
  • Ciasto toffi z bezami 3. Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować