Ciasto toffi z bezami: - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ubijamy piane z 4 baiłek, a następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy
z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekolade i ponownie
mieszamy.
2. Wylewamy ciasto na wysmarowana tłuszczem i posypaną bułką tartą blache. Pieczemy 30 min w 180C.
3. Żłótka mieszamy z cukrem mesę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka
zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.
4. Krówki i margaryne roztapiamy na wolnym ogniu cały czas mieszając lekko studzimy i polewamy bezy
Komentarze