CIASTO TOFFI Z BEZAMI:

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

trochę za słodkie ale dzieciaki bardzo je lubią

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - całe jajka: 4 sztuki
    - szklanki cukru: 0.75 szklanki
    - szklanki mąki: 0.75 szklanki

    - łyżeczki proszku do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - czekolada deserowa: 1 opakowanie
    - szklanki mleka: 2 szklanki
    - budynie śmietankowe: 2 opakowania
    - żółtka: 3 sztuki
    - szklanki cukru: 0.5 szklanki
    - margaryna: 1 opakowanie
    - obakowania małych bez: 1.5 opakowania
    - łyżki margaryny: 2 łyżki
    - kruchych krówek: 25 dekagramów
    - oprócz tego tłuszcz i bułka tarta do formy: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto toffi z bezami: - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto z toffi i bezami 1. 1. Ubijamy piane z 4 baiłek, a następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy
    z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekolade i ponownie
    mieszamy.
    2. Wylewamy ciasto na wysmarowana tłuszczem i posypaną bułką tartą blache. Pieczemy 30 min w 180C.
    3. Żłótka mieszamy z cukrem mesę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka
    zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.
    4. Krówki i margaryne roztapiamy na wolnym ogniu cały czas mieszając lekko studzimy i polewamy bezy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować