Ciasto Stefania

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś na ząb gdy wpadną niespodziewani goście

  • 60 min

Składniki:

  • 1 litr mleka, 1 kostka palmy, szklanka cukru, szklanka kaszki manny, 2 łyżki kakao, bakalie, olejek migdałowy, 5 paczek herbatników( tych większych), cukier waniliowy, gotowa polewa

Ciasto stefania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, palmę i cukier zagotować.
  • 2. W miseczce wymieszać kaskę mannę z kakaem. Dodać do gotującego się mleka.
  • 3. Na koniec dodać bakalie (najlepsze orzechy włoskie), olejek migdałowy i cukier waniliowy. Mieszamy tak długo aby kaszka zgęstniała.
  • 4. Na blaszce wykładamy herbatniki. Wylewamy przygotowaną gorącą masę i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Gdy przestygnie ciasto wylewamy gotową polewę. Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia i wystudzenia. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy