Ciasto snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść, aż ciasto będzie gładkie. Dzielimy ciasto na 2 części. Na 1 części wylewamy polewę i tak pieczemy, a 2 część pieczemy osobno.
Piec ustawiony na 150 stopni - ok.20 min. Aż zbrązowieje.
Polewa: Posiekać orzechy i wsypać do garnuszka dodać cukier, miód, margarynę i rozpuścić. Zagotować aż zgęstnieje. Można dodać łyżkę zimnej wody.
Masa: Odlewamy z 0,75 l mleka troszkę do mniejszego garnuszka, resztę zagotować. Do odlanego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i żółtka. Dokładnie wymieszać i dodać do gotującego się mleka. Zagotować całość - cały czas mieszając. Powstanie nam domowy budyń. Na koniec wrzucamy 250 g masła i mieszamy aż będzie jednolita masa.
Komentarze