Ciasto śmietankowo - arbuzowe

0 (0 ocen)

ciasto z budyniem śmietankowym i galaretką arbuzową...

Składniki:

  • Biszkopty - 1 paczka mała
    mleko - 1 litr
    budyń śmietankowy - 3 op
    cukier - 3/4 szkl
    masło - 250 g
    arbuz bez skóry i pestek - 1,5 kg
    woda - 220 g
    cukier - 80 g
    żelatyna - 30 g

Ciasto śmietankowo - arbuzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. formę wykładamy biszkoptami , mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobione budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia.

    Gdy będzie zimny budyń, dodajemy go stopniowo po jednej łyżce do utartego masła. wykładamy na biszkopty.

    Przygotowujemy Galaretkę z arbuzem. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, by napęczniała. Kawałki arbuza miksujemy w blenderze z cukrem.. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z odrobiną musu i łączymy z całością, chwilkę miksujemy razem i wylewamy galaretkę na masę śmietankową, chłodzimy w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy