1.1. Ubić pianę z białek z cukrem i,cukrem waniliowym i wodą. Dodawać żółtka ciągle ubijając. Na końcu dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Piec w temp 180 stopni 20-30minut. Przestudzić.
2.Z butelki odlać szklankę i rozmieszać w niej budynie, resztę soku zagotować w garnku na gotujący wlać rozmieszane budynie. Masę trochę przestudzić i wyłożyć na biszkopt. Na masie rozłożyć delicje.
3. Ubić śmietanę z 4 łyżkami cukru pudru. Dodać 1 tężejąca galaretkę (rozpuszczoną w 1 szklance wody). Wylać na delicje i włożyć do lodówki.
4. Dwie pozostałe galaretki rozpuścić w 1/2 l wody, gdy zaczną tężeć wylać na masę śmietanową.
Komentarze