Ciasto serowo-jagodowe

4.5 (146 ocen)

  • Średni

Ciasto serowo-jagodowe

  • Średni

Składniki:

  • - Ciasto kruche:mąki pszennej: 1.5 szklanki
    - masła: 20 dekagramów
    - cukru: 8 łyżek
    - proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Masa serowa:sera: 1 kilogram
    - cukru: 1 szklanka
    - jagód: 20 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukru waniliowego: 1 opakowanie
    - mąki krupczatki: 2 łyżki
    - masła: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto serowo-jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto serowo-jagodowe 1. Ciasto kruche- z podanych składników szybko zagnieść ciasto i odstawić na 30 min.
  • 2. Masa serowa- ser połączyć z masłem. Żółtka i cukry ubić na sztywną masę, połączyć z serem i ubitymi białkami. Wsypać mąkę, wymieszać. Na końcu dodać oczyszczone jagody, delikatnie wymieszać.
  • 3. Tortownicę wyłożyć pergaminem.Ciasto wyłożyć do blaszki. Na wierzch wyłożyć masę serową. Piec w 190* C przez 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować