Ciasto rabarbarowo-piankowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszne ciasto, szczególnie dla tych, którzy uwielbiają rabarbar :))

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g rabarbaru
    150 g mąki
    75 g mąki ziemniaczanej
    1 1/2 łyżeczki proszku
    150 g margaryny
    150 g cukru
    torebka cukru waniliowego
    2 jajka
    1 żółtko
    3 białka
    szczypta soli
    175 g cukru

Ciasto rabarbarowo-piankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nieobrany rabarbar pokroić na kawałki o długości 3 cm. Mąkę ziemniaczaną i proszek przesiać . Miękką margarynę cukier i cukier waniliowy utrzeć na krem, dodając stopniowo jajka , żółtko i po łyżeczce mąki. Wyłożyć do natłuszczonej tortownicy. Położyć rabarbar i piec 45 min. W tym czasie białka ubić z solą , dodając cukru na sztywną pianę. Ciasto wyjąć po 25 min., i ozdobić za pomocą piany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy