Ciasto pyszotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto ciemne
Wszystkie składniki suche mieszamy w misce,dodajemy mokre i całość miksujemy do połączenia składników.
Wylewamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.
2.Beza
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier puder,następnie wsypujemy mak,kokos i proszek do pieczenia,delikatnie mieszamy.
Bezę wykładamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem blaszkę.
Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 20 minut.
3.Krem
Z mleka odlać 1/4,resztę mleka zagotować z cukrami,w odlanej części mleka roztrzepać obie mąki z żółtkami i wlać na gotujące mleko ,szybko mieszać,aby nie powstały grudki i masa zgęstniała,Przestudzić.
Masło i margarynę utrzeć na gładko ,dodać przestudzony budyń i zmiksować.Masę podzielić dwie części do jednej dodać mleko w proszku ,a do drugiej kakao wymieszać mikserem.
Polewa
Wszystkie składniki polewy wkładamy do rondelka i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia ,odstawiamy.
Przełożenie ciasta:ciasto ciemne-krem kakaowy-beza makowa-krem mleczny-biszkopty moczone w ajerkoniaku-polewa-stokrotki z płatków
Komentarze