Ciasto Pszczółka

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis dostałam od koleżanki, bardzo szybko się go wykonuje, a jeszcze szybciej zjada.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 3 szkl. mąki
    - 1 szkl. cukru pudru
    - 6 żółtek
    - 250 g margaryny
    - 3 łyżeczki proszku
    - 3 łyżki kakao


    Krem:
    - 6 białek
    - 1 szkl. cukru pudru
    - 2 budynie śmietankowe
    - 750 ml śmietany 18%


    Do dekoracji:
    - Pianka dowolna delecta
    - 250 ml mleka
    - 150 g jogurtu naturalnego



Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto pszczółka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier, śmietanę oraz budynie. Masę wymieszać.
    Ciasto podzielić na 2 części 1 zetrzeć na blaszkę ( 25x35) Na ciasto wylać krem i zetrzeć 2 część ciasta. Piec ok 60 min/180 st. Po ostudzeniu przygotować piankę wg sposobu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować