Ciasto przekładane kremem i bananami

4.5 (198 ocen)

  • 45 min

przepis jest wlasny,kiedy nie ma zbyt dużo czasu by piec wystarczy mieć zwykłe ciasteczka i pare innych drobiazgów do wykonania naprawde dobrej słodyczy.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 op. biszkoptow
    1 op. ciasteczek(petit)
    4 banany
    300 ml mleka
    1 op.gotowego kremu czekoladowego
    1op. galaretki agrestowej
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalmej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto przekładane kremem i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty układamy na blaszce lub plastikowym pojemniku,kawe zalewamy i po chwili polewamy nia biszkopty.Z mleka i proszku robimy krem mieszając ok 2-3 min na najwiekszych obrotach,po czym krem kładziemy na biszkopty.Banany przekładamy do miski i ugniatamy widelcem na papke.Na krem układamy następną warstwe biszkoptów znow polewamy kawą i na góre dajemy ugniecione wcześniej banany na nie układamy ciastka i polewamy lekko stężałą galaretka.Wkładamy do loddówki na ok 2-3 godzin.Ciasto można opruszyc startą czekolada lub wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować