Ciasto ''pina colada'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem na puch. Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiać i dodać do masy jajecznej. Formę o wymiarach (35x24cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wlać ciasto i wstawić do uprzednio nagrzanego piekarnika. Biszkopt piec przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Biszkopt pozostawić do wystudzenia, nasączyć ponczem.
2.Ananasa wraz z syropem zmiksować na mus, przelać do garnka, dodać wodę i zagotować. Następnie zestawić z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa zacznie już dobrze tężeć,, przełożyć ją na ciasto, wyrównać powierzchnię i wstawić na około 30 minut do lodówki.
3.Śmietankę ubić na sztywno dodać śmietanfiks, serek mascarpone i cukier puder. Z masy za pomocą szprycy zrobić na cieście kleksy a na nich umieścić herbatniki. Całość posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze