Ciasto pierogowe - niezawodne

4.5 (162 ocen)

Przepis na Ciasto na pierogi , które jest ze mną od zawsze i nigdy mnie nie zawiodło !! Jest jędrne i elastyczne

Składniki:

  • 500 g mąki
    ok 3/4 - 1 szkl ciepłego mleka
    1 jajko
    1 żółtko
    1 większa szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Ciasto pierogowe - niezawodne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO garnka przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, żółtko oraz sól, delikatnie mieszamy.
  • 2. Porcjami wlewamy mleko i cały czas mieszamy ciasto. Gdy ilość wlanego mleka będzie odpowiednia, wykładamy ciasto na wysypaną mąką stolnice i wyrabiamy jędrne ciasto.
  • 3. Ciasto dzielimy na porcję i każdą z nich rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wykrawamy kółka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować