Ciasto piernikowe z dynią

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu i równie szybkie w konsumowaniu. Piernikowe ciasto do kawy...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 4 sztuki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - olej: 1 szklanka
    - mąka: 2 szklanki
    - puree z dyni: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda: 1 łyżeczka
    - przyprawa do piernika: 1 łyżka
    - suszona żurawina: 100 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto piernikowe z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy jaja, cukier, olej, puree z dyni, a w drugiej pozostałe składniki. Do pierwszej miski wsypujemy zawartość drugiej i mieszamy tylko tyle, aby całość się połączyła, ale absolutnie nie dłużej. Grudki mają pozostać. Wylewamy zawartość na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 st.C około 50 minut. Przed wyjęciem możemy sprawdzić patyczkiem ,czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Suszona żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować