• Pasiak

    Dodane przez: Magdalena_Z

  • Proste, smaczne, idealne do herbaty.

  • Składniki

    400 g mąki + oddzielnie 30 g
    30 g kakao
    320 g cukru
    15 g proszku do pieczenia
    5 jajek M
    szklanka wody
    pół szklanki oleju
    ulubiony aromat (opcjonalnie)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Wszystkie składniki oprócz kakao i 30 g mąki zmiksować za pomocą miksera na jednolitą masę.

    2.

    Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać pozostałą mąkę, do drugiej kakao.

    3.

    Na wysmarowaną blachę wlać najpierw jasne, potem ciemne ciasto.

    4.

    Piec 1h w 180 stopniach.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie, szkola_babci, Ciasto, Deser, placek, kakao, podwieczorek
  • 2 komentarze

Dodane przez: Magdalena_Z

Magdalena_Z 420

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-02-03T20:11:50+01:00

417 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »