Pasiak

5 (152 ocen)

  • 10 min

Proste, smaczne, idealne do herbaty.

  • 10 min

Składniki:

  • 400 g mąki + oddzielnie 30 g
    30 g kakao
    320 g cukru
    15 g proszku do pieczenia
    5 jajek M
    szklanka wody
    pół szklanki oleju
    ulubiony aromat (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Desery

Pasiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz kakao i 30 g mąki zmiksować za pomocą miksera na jednolitą masę.
  • 2. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać pozostałą mąkę, do drugiej kakao.
  • 3. Na wysmarowaną blachę wlać najpierw jasne, potem ciemne ciasto.
  • 4. Piec 1h w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować