Biszkopt św. Marty

4.49 (177 ocen)

Bardzo słodkie i pyszne ciasto z przepisu siostry Anastazji

Składniki:

  • Ciasto orzechowe:
    -5 jajek
    -3/4 szkl.cukru
    -7 dag maki
    -5 dag zmielonych orzechów
    -1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Ciasto kokosowe:
    -4 białka
    -1/2 szkl.cukru
    -20 dag kokosu

    Masa ananasowa:
    -1 puszka ananasów
    -budyń śmietankowy
    -kostka masła lub margaryny
    -1 szkl.cukru
    -4 żółtka
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Biszkopt św. marty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto orzechowe:
    Białka ubić na puch następnie dodac cukier i żólłtka i nadal ubijać . Dodac przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy i delikatnie wymięszać drewniana łyżką .Biszkopt piec w tem.180*C przes 30-40 min. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
  • 2. Ciasto kokosowe:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać a na końcu wsypac wiórki kokosowe i delikatnie wymięszać .Upiec na złoty kolor.
  • 3. Masa ananasowa:
    Z soku (jezeli nie uzyskamy pełnej szklanki uzupełnić woda) ugotowac budyń.Masło utrzeć z cukrem i żółtkami po czym dodać wystudzony budyń i drobno pokrojone ananasy.
  • 4. Przełożenie:
    1/2 ciasta orzechowego - 1/2 masy ananasowej - ciasto kokosowe - reszta masy ananasowej - ciasto orzechowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kokos Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować