Biszkopt św. marty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto orzechowe:
Białka ubić na puch następnie dodac cukier i żólłtka i nadal ubijać . Dodac przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy i delikatnie wymięszać drewniana łyżką .Biszkopt piec w tem.180*C przes 30-40 min. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
2.Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać a na końcu wsypac wiórki kokosowe i delikatnie wymięszać .Upiec na złoty kolor.
3.Masa ananasowa:
Z soku (jezeli nie uzyskamy pełnej szklanki uzupełnić woda) ugotowac budyń.Masło utrzeć z cukrem i żółtkami po czym dodać wystudzony budyń i drobno pokrojone ananasy.
4.Przełożenie:
1/2 ciasta orzechowego - 1/2 masy ananasowej - ciasto kokosowe - reszta masy ananasowej - ciasto orzechowe
Komentarze