Ciasto orzechowe z masą serową

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Są świetnie połączone wszystkie składniki. Dlatego jest takie pyszne. :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto orzechowe z masą serową
    Składniki:
    Ciasto:
    Szklanka orzechów mielonych włoskich
    7 jajek
    7 łyżek cukru kryształu
    7 łyżek mąki tortowej
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    1 l mleka
    ½ l śmietany 30%
    6 całych jajek
    30 dag masła
    20 dag cukru pudru
    Dodatki:
    2 galaretki czerwone
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto orzechowe z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta
    Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę. Dodajemy cukier. Potem żółtka. Na końcu mąkę przesianą z proszkiem. Delikatnie mieszamy. Pieczemy 180o 20 minut.
    Wykonanie masy:
    Mleko zagotować, na gotujące mleko wlać roztrzepane jajka ze śmietaną. Pogotować aż wydzieli się ser. Odcedzić na durszlak i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce zimnego sera. Masę wyłożyć na ciasto. Na masę ułożyć biszkopty przełożone masą. Pomiędzy biszkopty ułożyć dowolne owoce np. banany.
    Zalać dwoma galaretkami według przepisu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować