Ciasto orzechowe na waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto I
Z białek ubić pianę, dodać cukier, miód, orzechy, proszek do pieczenia, bułkę tartą, mąkę pszenną. Z podanych składników pieczemy biszkopt.
Ciasto II
Białka ubijamy z cukrem, dodając żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia.
Pieczemy biszkopt. Piec ok. 25-30 minut w temp. 150○
Masa
Cukier, kakao, wodę gotować około 5 minut, i przestudzić. Masło utrzeć z żółtkami, dodać przestudzoną masę kakaową. Przygotowaną masę dzielimy na 3 części.
2.Przełożenie ciasta:
Na spód dajemy wafla – smarujemy masą – na to dajemy jasny biszkopt – smarujemy masą – ciasto orzechowe – masa – wafel. ( Jeżeli ciasto jest większe od wafla to dokładamy jeszcze jeden wafel tak by był równy z ciastem).
Komentarze