Ciasto orzechowe

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Superciasto dla miłośników orzechów. Kruchy spód, orzechy, czekolada i karmel dają wspaniały efekt.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 150 g mąki
    ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 65 g cukru
    ● 65 g margaryny
    ● 10 g cukru waniliowego
    ● 1 jajko
    Masa:
    ● 1 szkl. płatków owsianych
    ● 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich
    ● 1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady
    ● 200-350 g masy karmelowej z puszki
    ● 3 białka
    ● 1/2 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto orzechowe 1. Ciasto zagniatamy, wylepiamy
    formę (ok. 20x20 cm). Czekoladę i orzechy wysypujemy na
    ciasto. Na wierzch nakładamy
    masę karmelową (jest dość
    twarda, najlepiej nakładać kawałek
    po kawałku łyżeczką).
  • 2. Białka ubijamy z cukrem na
    sztywną pianę, mieszamy
    z płatkami owsianymi i wykładamy
    na sam wierzch ciasta.
    Pieczemy 20-25 minut w temperaturze
    170 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-157bonh

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto orzechowe

viki2903 Ciasto orzechowe przełożone orzechowym kremem 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować