Ciasto orzechowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Joanna Ławińska

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 150 gramów
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cukier: 65 gramów
    - margaryna: 65 gramów
    - cukier wanilliowy: 10 gramów
    - Jajko: 1 sztuka

    - płatki owsiane: 1 szklanka
    - posiekane orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - posiekana gorzka czekolada (1 tabliczka): 1 sztuka
    - masa karmelowa (z puszki): 350 gramów
    - białka: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy, wylepiamy formę (ok. 20x20 cm). Czekoladę i orzechy wysypujemy na ciasto. Na wierzch nakładamy masę karmelową (jest dość twarda, najlepiej nakładać kawałek po kawałku łyżeczką).
  • 2. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy na sam wierzch ciasta. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować