Ciasto o smaku rafaello

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Placek jest niedrogi i łatwy do przygotowania. Zachwyca delikatnym smakiem.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 op. krakersów
    ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● op. cukru waniliowego
    ● 1/2 l mleka
    ● 2 żółtka
    ● 25 dag margaryny
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 2 łyżki mąki pszennej
    ● 2 czubate łyżki budyniu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto o smaku rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z 1/2 szkl.
    cukru i cukrem waniliowym.
    Dodajemy mąkę, budyń i 1/2
    szklanki mleka. Miksujemy.
  • 2. Resztę mleka zagotowujemy
    z resztą cukru. Dodajemy
    masę żółtkową i gotujemy budyń.
    Studzimy. Margarynę
    ucieramy i stopniowo dodajemy
    budyń. Mieszamy z 3/4
    wiórków kokosowych.
  • 3. Dno formy o wymiarach
    26x21 cm wykładamy krakersami.
    Smarujemy 1/3 masy.
    Czynność powtarzamy dwukrotnie.
    Posypujemy resztą
    wiórków kokosowych. Schładzamy
    ok. 3 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować