Ciasto "niespodzianka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Spód: Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać po jednym żółtku, a następnie pozostałe składniki.Dokładnie wymieszać, wyłożyć na blachę i piec ok. 35 min.(sprawdzić patyczkiem). Wystudzić.
2.Galaretki rozpuścić w 1,5 litra wody i pozostawić do stężenia.
Krem: Zagotować sok z brzoskwiń z cukrem, wlać do niego rozmieszane w wodzie budynie z żółtkami i mąką. Ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem na puszystą masę.
3.Spód posmarować dżemem
4.1/2 masy wyłożyć na spód, na to rzędami biszkopty moczone w naparze kawy, pozostałą masę,pokrojone w plasterki brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką.
SMACZNEGO!
Komentarze