Ciasto na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Prostokątną formę o wym. 50 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
2.Następnie wyłożyć ją ciastkami pettitki.
3.Teraz przygotujemy krem. Oddziel żółtka od białka. Białka wymieszaj mikserem. Rozpuść żelatynę w szklance zapełnionej do połowy wodą. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i cukier waniliowy. wszystko jeszcze raz porządnie wymieszaj.
4.Wstaw mleko zagęszczone do garnka z wodą, i włącz kuchenkę aby je ugotować. gotuj przez 15 minut.
5.Następnie łyżką rozsmaruj krem na petitkach. Pamiętaj aby nie zużyć całego aby starczyło na wierzch.
6.Ponownie ułóż warstwę petitek.
7.Teraz łyżeczką nałóż na petitki gotowe mleko zagęszczone.
8.Ułóż warstwę krakersów.
9.Następnie za pomocą łyżeczki rozsmaruj dżem truskawkowy na krakersach.
10.Na koniec ułóż kolejną warstwę kremu i ciasto gotowe
Komentarze